Een veel gehoorde opmerking van mensen die vernemen dat iemand Duitse militaria verzamelt uit WO2 is; ”waarom juist Duitse militaria?”  Mensen zijn al snel geneigd om je te bestempelen als een sympathisant van extreem-rechtse ideologieën. Dit vind ik altijd zeer vervelend om weer te moeten verdedigen. Het beste antwoord wat ik ooit heb gehoord om dit uit te leggen komt van niemand minder dan Lemmy van Motörhead. (de legendarische Britse heavy metal band) In een recent interview werd Lemmy deze vraag ook gesteld. Zijn antwoord was kort, krachtig en vooral heel duidelijk. Lemmy’s antwoord op de vraag was als volgt; ”Als de Amerikanen of Britten de mooiste militaria hadden gemaakt was ik deze gaan verzamelen!” Wat een prachtig, kort en krachtig antwoord van deze beruchte Rockster!Ik denk dat de meeste verzamelaars het daar mee eens zijn.

Graag hoor ik jullie ervaringen en meningen over het verzamelen van Duitse militaria in de comments!

 

.

189 Comments

Comments are closed.

× Live chat