Tien redenen waarom Duitsland WO2 heeft verloren

1 Hitler zijn zwakkere bongenoten

Hitler lukte het niet Engeland te verleiden deel te nemen aan de strijd tegen Rusland, daardoor moest Hitler op zoek naar andere, minder machtige landen.

Italië was een logische keuze, omdat het een ideologie had die vergelijkbaar was met de nazi’s, maar toen de Tweede Wereldoorlog begon was hun militaire uitrusting al verouderd. De ambities van leider Mussolini was zeker aanwezig. Maar zoals al snel bleek dat het leger op alle fronten tekort schoot. Hitler zag zich genoodzaakt om Mussolini te hulp te schieten tijdens zijn eerste ´expansie-drang’ in noord-afrika. Dit koste Hitler veel manschappen en logistieke middelen die hij maar al te goed kon gebruiken voor zijn uiteindelijke doel; het creeren van ‘Lebensraum’ in Rusland.

Andere landen zoals Roemenië en Hongarije werden sloten zich ook aan bij de axis, maar geen van beide kon hoogwaardige militaire bijstand verlenen, die Hitler nodig had bij een eventele aanval op Rusland . Uiteraard had Hitler nog wel zijn machtige bondgenoot Japan. Helaas voor Hitler had Japan zijn eigen ambities in Azie. Tijdens Operatie Barbarosso (de invasie van Rusland) had Hitler het geluk dat enkele machtige Sibirische divisies waren gestationeerd aan de zijde van Japan. Stalin kwam er echter net op tijd achter dat Japan niet de ambitie had om Rusland op het vaste land aan te vallen. Hierdoor kwamen deze, geharde, goed getrainde divisies vrij konden worden gemaakt voor de verdediging van Moskou.

3 Comments
  1. ปั้มไลค์
  2. StevUnsush
  3. StevUnsush

Leave a Reply

Your email address will not be published.