Het was het grootste, en tevens laatste offensief van de Duitser in West-Europa om de hopeloze situatie die het Reich te wachten stond te vermeiden. De slag vond plaats in de Ardennen in de meest extreme weersomstandigheden. De temperatuur daalde in deze strijd (die duurde van 16 december 1944 tot 25 januari 1945) tot extremen van -20. Dit waren ongekende koude temperaturen, en maakte deze keiharde, meedogenloze strijd nog zwaarder voor de reeds uitgeputte strijders aan beiden zijden van het strijdtoneel. Dit is wat ook tot de verbeelding spreekt van veel mensen met interesse in de tweede wereldoorlog. Hitler had voor deze strijd zelfs zijn meest elite SS-divisies van het oostfront naar het westen verplaatst.

Al jaren lang wordt er door mensen naar spullen gezocht maar er worden nog zelden interessante stukken gevonden. Daarom zijn wij ook zo trots dat een goede klant van ons onderstaande foto’s heeft gemailed van zijn vondsten in het betreffende gebied. De exacte plaats wordt uiteraard niet prijsgegeven. Maar geniet van de prachtige vondsten hier onder. Het kan dus nog steeds!

× Live chat