Die Haustafel der NSDAP

Sinds vandaag zijn wij wederom in het bezit gekomen van een emaille ‘Haustafel der NSDAP’. Dit is in mijn ogen één van de mooiere borden die te verkrijgen zijn uit deze tijd. Dit mede door zijn diep-zwarte lak met uitspringende witte en rode belettering. Helaas zijn er maar weinig modellen bewaard gebleven die in goede staat verkeren. Dit is mede dankbaar door het feit dat dit voor de gewone mens in het 3e rijk één van de borden was die altijd wel ergens in de buurt hing. ( zie onderstaande foto) Na de oorlog en de ondergang van Hitler’s 3e rijk was dit dan ook één van de eerste borden die er aan moest geloven. Er zijn ook nog veel modellen meegenomen als oorlogs-troffee en deze duiken zo nu en dan nog wel eens op.

Die Haustafel der NSDAP
Above in the left corner is an example of a Haustafel at the entrance of a public building.

Deze borden werden meestal in de gangen van officiële openbare gebouwen geplaatst, evenals in grotere appartementencomplexen en de “Blockwart”, de laagste rang in de rangorde van de NSDAP, zette het laatste nieuws van de verschillende nazi-organisaties op het bord, zodat iedereen in het ‘Reich’ op de hoogte was van de eventuele aankondigingen. De Blockwart gebruikte krijt om de kantooruren te noteren van de verschillende organisaties zoals;
Arbeitsfront (DAF), Kraft durch Freude (KdF) en NSV, alsook SA, SS en Hitler Youth (Hitler-Jugend of HJ ) Ook werden hier de locaties genoteerd waar deze organisaties zich lokaal bevonden.

This document is a receipt for a Haustafel der NSDAP

Sinds kort zijn wij dus in het bezit van 2 modellen die u kunt terugvinden in onze webshop. Buiten de emaille modellen die wij in ons bezit hebben zijn er ook nog modellen die zijn uitgevoerd in een harde, kartonachtige constructie. Deze modellen zijn qua uitvoering precies hetzelfde als de emaille uitvoering. Dit waren de modellen die binnen hingen in openbare gebouwen en appartement-çomplexen. Deze modellen zijn helaas nog moeilijker te verkrijgen daar deze de tand des tijds vaak niet hebben overleefd. Wij zijn hart op zoek naar deze modellen en hopen deze binnenkort toe te kunnen voegen aan onze collectie. Wij zullen u hier uiteraard van op de hoogte houden.

77 Comments
 1. Ellpest
 2. ปั้มไลค์
 3. Ellpest
 4. Ellpest
 5. vurtil opmer
 6. tinyurl.com
 7. tinyurl.com
 8. why coconut oil
 9. plenty of fish dating site
 10. StevUnsush
 11. ps4 games
 12. ps4 games
 13. quest bars cheap
 14. quest bars cheap
 15. quest bars cheap coupon twitter
 16. quest bars cheap coupon twitter
 17. ps4 games
 18. ps4 games
 19. ps4 games
 20. ps4 games
 21. quest bars cheap
 22. quest bars cheap
 23. quest bars cheap
 24. ps4 games
 25. ps4 games
 26. ps4 games
 27. ps4 games
 28. ps4 games
 29. coconut oil
 30. coconut oil
 31. xvideos
 32. coconut oil
 33. coconut oil
 34. xxx
 35. how to get help in windows 10
 36. http://sinnedbeyondhelp.tumblr.com/
 37. match.com free trial
 38. plenty of fish vs match.com free trial
 39. match.com free trial
 40. http://asksylphoflight.tumblr.com
 41. sling tv
 42. https://russellwebster.tumblr.com/
 43. sling tv
 44. sling tv
 45. tinyurl.com
 46. Jankh
 47. sling tv
 48. sling tv
 49. sling tv
 50. sling tv
 51. sling tv
 52. LesIrrafe
 53. MatJalt
 54. sling tv best package 2020
 55. sling tv
 56. Gixmw
 57. lorheart123
 58. Dmefp
 59. Vzntf
 60. http://centallusrx.net/
 61. http://activeketoboost.org/
 62. http://ketovitaxburn.net/
 63. Atkins Diet The Flaws
 64. Confident Bright Smile Advanced Reviews
 65. Hydressence
 66. Xtreme Keto Boost

Leave a Reply

Your email address will not be published.

× Live chat